pengikutku...

Thursday, 24 November 2011

cuti !!!

assalamualaikum semua .

 argh . makin lma mkin mls nk pedet blog yg semakin hodoh ini . cuti ye korang . untuk bdk sekolah rendah n sekolah menengah selamat bercuti . okey . sye ckp untuk diri sy sendiri ye . tpi untuk student u dorang x cuti . tetapi lagi sekalih ade yg cuti . mungkin ayt sy tdk betul . i'm sorry ! . 


cuti ! cuti ! cuti ! cuti buat kita bangun lambat , cuti buat kita rapat ngan sepupu yg jarang jumpa , cuti buat kita relax , cuti buat kita selalu berfb n blog , cuti buat kita jauh ngan kwn n cuti jugaklah buat kita gaduh ngan kwn . ok dh . kita berbalik ke agenda asal entri ni .

beberapa hari yg lps , pergi la rmh nenek . rmh nenek kita rmai sepupu yg msih kecil . so , nk jdikan cerita sepupu kita yg dh besar jumpa lha ketam yg msih hidup . kite punye pak saudara pon amiklah ketam tu bwk msuk dlm rmh . kite tengah lyn bdk kecik mkn twisties , sambil2 tuh kite mkn jugak twisties tuh walaupon dilarang oleh sepupu kita yg umur setahun lebih tuh .

pak saudara kite pon ltklah ketam tuh ats lantai . ketam tuh bergerak ke arah kite . kite pon takut . mula2 , wat muka cool je kan sbb klau menjerit malu woi bdk kecik pon x menjerit . pastu sepupu kita yg umur setahun lebih pon ckp akut (takut) kat kite . die takut katak , so , kita pon ckplah tuh katak  , die pon makin berundur .

pak saudara kite yg amik ketam tu srh kite amik kertas pastu ltk kat ketam . kita yg penakut jgk pon baling kertas tuh . pastu sepupu kite yg besar pon srh bgi kat die ketam kat die sbb nk ltk dlm keta sorong mainan untuk baby . kite pon pergi kat ketam tuh , amik kertas pastuh menggerakkan ketm tuh dengan lajunya . ai mak , x sampai lgi . kite pon yg thp maksimum . disebabkan terlaju sangat , hampir terkena sepupu kite yg sorang lagih umur setahun lebih jugak . terkejut die tau .

main2 sambil buli ketam tuh , sepupu kite yg kecik nkg amik pulak ketam tuh , bkn die yg menjerit , kita yg menjerit , hhahah .

sampai sini aje lah . dh x thn ketawa dh . mungkin bgi korang x lucu sbb korang x alami . tpi , bgi sy mmg lucu abes la . bye . tata tutti frutti . ngehh .


1 comment:

  1. klu rasa hodoh adik try la tukar template ke apa..

    kasi semangat kat diri sendiri ya? :)

    ReplyDelete